dinsdag 4 april 2017

Douane Melbourne vindt slangen en vogelspinnen in 'doos met schoenen'

In doos onder andere twee Colombiaanse reuze- en twee Braziliaanse zalmroze vogelspinnen


Dierenarts laat dieren inslapen uit vrees voor ziekten


Douaniers in het Australische Melbourne keken vreemd op bij het openen van een doos met het opschrift 'twee paar schoenen'. Bij de controle bleek de inhoud iets heel anders, zo bericht vandaag, dinsdag 4 april 2017, onder andere The Sydney Morning Herald.

Op een röntgenopname van de doos ontdekten de douaniers drie koningspythons, twee haakneusslangen, zes adders, twee Colombiaanse reuze vogelspinnen, vijf Mexicaanse roodknie vogelspinnen (Brachypelma smithi), twee Braziliaanse zalmroze vogelspinnen (Lasiodora parahybana) en vier Aziatische bosschorpioenen.

Een te hulp geroepen dierenarts liet de dieren inslapen, omdat er een risico bestond dat ziekten zouden worden geïmporteerd.

De douane maakte niet bekend waar de doos, die in Noord-Europa op de post werd gedaan, precies vandaan kwam en waar de dieren heen moesten. De zaak wordt nader onderzocht.

'Mensen proberen de meest gekke dingen het land in te smokkelen', vertelt James Watson namens de douane aan de Herald Sun. 'Of het nu drugs, tabak of zoals in dit geval slangen en spinnen zijn. Onze douaniers zijn goed getraind om alles wat verdacht is te onderscheppen.'
(Red. De Surinaamse Krant/The Sydney Morning Herald/The Herald Sun/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen