vrijdag 21 april 2017

Drie jaar cel voor man die zijn 9-jarige dochtertje seksueel heeft misbruikt

Openbaar Ministerie had vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen ontkennende verdachte


De rechter heeft gisteren een man tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor seksueel misbruik van zijn 9-jarige dochtertje. Aangevoerd werd door de rechter, dat hij als vader zijn dochter onder elke omstandigheid had moeten beschermen, maar hij heeft juist haar leven verpest. Ze noemde het feit zeer ernstig, zo schrijft Starnieuws vandaag, vrijdag 21 april 2017.

Het negenjarig meisje blijft erbij, dat haar vader haar heeft misbruikt. De verdachte heeft verklaard, dat zijn dochter liegt.

De rechter zei, dat een anonieme beller een tip doorspeelde aan de politie. Het meisje werd hierop van haar school gehaald en door de gynaecoloog onderzocht. De hymen waren niet in tact en ze had een wijde vagina-opening. Volgens de arts kon dit niet door een potlood gebeurd zijn, zoals door de moeder en de verdachte beweerd werd.

Het meisje volhardde, dat haar vader haar diverse keren heeft misbruikt toen haar moeder niet thuis was. Hij stopte steeds zijn vinger in haar vagina en ze mocht niets tegen anderen vertellen.

Ze is erg bang voor haar vader en huilde steeds toen ze haar verklaringen aflegde. De verdachte heeft steeds gebruikgemaakt van zijn zwijgrecht, maar wist wel te zeggen dat zijn dochtertje zou hebben gelogen.

De Officier van Justitie had een celstraf van vijf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist.

0 comments:

Een reactie plaatsen