woensdag 19 april 2017

Drie mannen aangehouden voor mishandeling verdachte dief op 10 april

Beelden mishandeling op social media geplaatst

Politie waarschuwt voor gevolgen van het recht in eigen hand nemen


De recherche van regio Paramaribo heeft de  36-jarige R.A., A.L. (28) en S.B. (53) ingesloten, na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het drietal heeft samen met anderen op maandag 10 april een man mishandeld. De politie kreeg die dag de melding,dat er een dief door omstanders was aangehouden op een adres in Paramaribo-Noord, zo bericht de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, woensdag 19 april 2017.

Een paar straten verder trof de politie een manspersoon met verwondingen over het hele lichaam aan. Per ambulance werd hij vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Van de mishandeling werd een filmpje opgenomen en verspreid (zie foto - Bron: de Ware Tijd). Aan de hand van het filmpje zijn de verdachten in beeld gebracht, opgespoord en aangehouden.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is niet gebleken, dat er aangifte van diefstal noch inbraak is gedaan tegen deze man. Naar verklaring kwam deze man van een leegstaand perceel, waar hij mopés was gaan rapen. Buurtbewoners die hem verdacht vonden gingen hem achterna. Hij probeerde weg te komen, maar werd achtervolgd. Enkele straten verder werd hij vastgehouden, vastgebonden en mishandeld. De man werd daarna weer vrij gelaten, liep weg en zakte enkele straten verder in elkaar. Daar werd hij door de politie aangetroffen.

De politie wenst de samenleving nogmaals erop te attenderen, dat een ieder bevoegd is tot het aanhouden van een verdachte als het gaat om betrapping op heterdaad. Verder wil zij de burgerij nadrukkelijk erop wijzen, dat de verdachte onmiddellijk na de aanhouding, overgedragen moet worden aan de politie. Eenieder die het recht in eigen handen neemt, zal strafrechtelijk worden vervolgd.

De columnist van De Surinaamse Krant besteedde op 19 maart aandacht aan het feit, dat meer en meer mensen het recht in eigen hand nemen en beelden van het mishandelen van 'verdachten' op social media plaatsen.

0 comments:

Een reactie plaatsen