zondag 23 april 2017

Driejarig jongetje overlijdt in afgesloten auto in Paramaribo

Oom laat peuter 'bij vergissing' achter in auto bij zijn werk in plaats van het jongetje naar zijn oppas te brengen


De Ware Tijd weet zaterdag 22 april 2017 te berichten, dat een jongetje van drie jaar vrijdag is overleden nadat hij in een afgesloten auto was achtergelaten. Het incident heeft zich voorgedaan in de Hofstede Crullaan in Paramaribo (zie onderaan). Een en ander zou zijn bevestigd door een niet bij naam genoemde politiefunctionaris.

Voorlopig onderzoek wijst uit, dat de kleuter bij vergissing in het voertuig was achtergelaten door zijn oom die hem elke morgen op weg naar het werk naar de oppas bracht. Om nog onduidelijke redenen vergat de man vrijdag dat hij zijn neefje op de achterbank had waardoor hij doorreed naar zijn werkplaats. Daar aangekomen sloot hij het voertuig af en liep het kantoor binnen.

Rond het middaguur werd de man door zijn zus, moeder van het jongetje, gebeld om te vragen waar haar zoontje was. Zij was hem zoals gewoonlijk gaan ophalen bij de oppas waar haar werd voorgehouden dat het jongetje niet was gebracht. In paniek snelde haar broer naar zijn auto en trof zijn neefje roerloos op de vloer van het snikhete voertuig aan. In allerijl werd de jongen naar het St. Vincentiusziekenhuis vervoerd, waar artsen de dood vaststelden.

'Het jammere is, dat juist in een straat waar junkies de hele dag op en neer gaan, niemand het kind in de auto heeft opgemerkt', zegt de politiefunctionaris. De man is na op het politiebureau te zijn verhoord voorlopig heengezonden. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat een soortgelijk incident in Suriname fataal is afgelopen voor het slachtoffer.

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)

0 comments:

Een reactie plaatsen