dinsdag 11 april 2017

Duitse politie vindt 380 kilo cocaïne in dozen bananen uit Ecuador

In een van de bananendozen zat een GPS-ontvanger

(Bron foto: Twitter)

De politie in Keulen, Duitsland, heeft 384 kilo cocaïne gevonden in dozen met bananen die waren verscheept vanuit Ecuador. Het is de grootste drugsvondst in de geschiedenis van de stad. De enorme hoeveelheid cocaïne werd gevonden in honderden één kilo pakketten die waren verborgen in 26 dozen bij een fruitgroothandel in Leverkusen, net ten noorden van Keulen, zo berichten diverse nationale en internationale media vandaag, dinsdag 11 april 2017.

Een medewerker van het bedrijf vond de drugs in een opslagruimte en informeerde de autoriteiten, aldus de politie. Onderzoeken tonen aan, dat de cocaïne werd verscheept vanuit Ecuador naar Hamburg voordat ze per vrachtwagen naar Leverkusen werden vervoerd.


De politie zegt, dat alle monsters tot nu toe positief zijn getest op cocaïne. Rechercheurs vonden ook een GPS-ontvanger in een van de bananendozen. 'De onderzoekers zijn op dit moment in de veronderstelling, dat de drugshandelaren de verdovende middelen sneller wilden traceren in grote magazijnen met behulp van dit apparaat', aldus de politie.

Er is nog geen directe schatting van de straatwaarde van de gevonden cocaïne.

Dit is de tweede keer in minder dan een maand tijd, dat cocaïne verborgen tussen bananen, in Europa werd onderschept. Eind maart, vond de Spaanse politie bijna 60 stuks kunstmatig fruit waarin zeven kilo cocaïne was verborgen tussen echte bananen, met nog eens 10 kilo verpakt in kartonnen dozen. De nep-bananen werden gevonden tijdens een operatie in de kuststeden Malaga en Valencia. Twee mensen werden gearresteerd op beschuldiging van drugshandel.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!