zondag 23 april 2017

Ecuador wil weten hoe 29 in Peru aangetroffen Galapagos schildpadden daar zijn beland

Galapagos eilanden gebied met ruim 50 unieke diersoorten die alleen daar voorkomen


De eilanden van Ecuador's Galapagos zijn de habitat van meer dan 50 soorten dieren en vogels die nergens anders op de planeet te vinden zijn. De politie in het naburige Peru nam afgelopen week 29 schildpadden in beslag die vermoedelijk uit de Galapagos-eilanden zijn gesmokkeld (De Surinaamse Krant berichtte hier gisteren over) en er is een onderzoek in deze zaak geopend, aldus het Galapagos National Park, zo bericht TeleSUR Venezuela vandaag, zondag 23 april 2017.

Ambtenaren zijn bezig om de schildpadden terug te brengen vanuit Peru, zo stelt een agentschap van het ministerie van Milieubeheer in een verklaring.

De schildpadden zijn klein en 'het is niet mogelijk om de exacte soort of geslacht te bepalen', aldus het nationaal park. Wetenschappers zijn van plan om DNA-analyses uit te voeren om de soort te bepalen en het eiland waar de schildpadden kunnen zijn gestolen, zei het Galapagos National Park.De handel in wilde dieren is de derde meest winstgevende illegale activiteit in de wereld, die uitsluitend drugs en wapenhandel achterlaat, meldde het ministerie van Milieu in een rapport van 2015.

Ondertussen werden 190 gevangen genomen jonge reuze schildpadden op de Galapagos-eilanden vrijgelaten (zie foto - Bron: EFE) als onderdeel van een project om de populatie op Santa Fe Island te herstellen, aldus het Galapagos National Park.

De Galapagos-eilanden liggen ongeveer 965 kilometer mijl ten westen van de kust van Ecuador en werden in 1978 tot een World Natural Heritage Site verklaard. Zo'n 95 procent van het gebied ter grootte van meer dan 3.000 vierkante kilometer, is dan ook beschermd gebied.

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)
(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR)

0 comments:

Een reactie plaatsen