maandag 10 april 2017

EU roept op tot kalmte in Venezuela

'Venezolaanse autoriteiten moeten gebruik van geweld tegen tegenstanders Maduro stoppen'


De Europese Unie roept op tot kalmte in Venezuela en dringt er bij de autoriteiten op aan om te stoppen met het gebruik van geweld tegen tegenstanders van president Nicolas Maduro. EU-chef buitenlands beleid Federica Mogherini's zegt vandaag, maandag 10 april 2017, in onderstaande verklaring dat 'geweld en de inzet van politie en leger de huidige crisis niet zal oplossen'.

Het zei, dat Venezolanen het recht hebben om vreedzaam te demonstreren en 'om het politieke conflict onmiddellijk opgelost te zien'.

De verklaring stelt verder, dat het verbod dat de regering heeft opgelegd aan oppositieleider Henrique Capriles om gedurende 15 jaar geen politiek te bedrijven en zich niet kandidaat te stellen bij presidentsverkiezingen, 'niet helpt om de onrust en de spanningen in het land te verminderen'.

Venezolaanse autoriteiten hebben zaterdag traangas en rubberen kogels ingezet op Maduro's tegenstanders die met duizenden de straten van onder andere Caracas bezetten in een week lang van protesten die weinig tekenen van verzwakkende vertonen.
https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/24494/statement-latest-developments-venezuela_en

Statement on the latest developments in Venezuela


Ongoing escalation of tensions and violent confrontations during last days are only increasing divisions in Venezuela. But violence and use of  force will not resolve the current crisis.
Heavily sanctioning the opposition - most recently an opposition politician Henrique Capriles Radonski who was banned from political life for 15 years - does not help to lower the unrest and the tensions in the country.
The Venezuelan people has the right to peacefully demonstrate and to see the political conflict  immediately solved. 
The European Union calls on all parties to find common ground and end the violence.

0 comments:

Een reactie plaatsen