dinsdag 18 april 2017

Evander Sno vrijgesproken van mishandeling

Twee broers Sno veroordeeld tot taakstraffen van 60 en 200 uur


Evander Sno (zie foto - Bron: AD/Pro Shots) is vandaag, dinsdag 18 april 2017, vrijgesproken van de mishandeling van twee mannen in het Amsterdamse uitgaansleven. Zijn twee broers kregen wel taakstraffen van zestig en tweehonderd uur. Ze moeten de slachtoffers tweeduizend euro betalen. Dit melden onder andere het AD, de Amsterdamse zender AT5 en De Telegraaf.

De Amsterdamse voetballer van de Waalwijkse Jupiler Leagueclub RKC zat twee weken geleden als enige in de rechtbank om zijn verantwoordelijkheid te nemen voor de mishandeling van twee vrienden in en net buiten poptempel Paradiso. De broers van Sno kwamen niet opdagen.

Het uit de handen slaan van een drankje bleek de reden van een complete escalatie op een uitgaansavond in augustus 2013. Binnen luttele seconden sloeg de vlam in de pan. De Sno’s waren aanjager van een vechtpartij bleek uit videobeelden van een van de mishandelingen. De tweede mishandeling op straat werd niet getoond in de rechtbank.

Oud-Ajacied Sno keurde tijdens de rechtszaak zijn eigen gedrag af en bood zijn excuses aan bij de slachtoffers. Hij zei er wel bij dat hij niet de aanstichter was en dat hij juist probeerde het gevecht vervolgens te de-escaleren. Het Openbaar Ministerie ging daar niet in mee en eiste 240 uur taakstraf voor de profvoetballer. De rechtbank ging mee in het verhaal van de voetballer, dat niet precies duidelijk is wat zijn rol was tijdens het gevecht.

Sno merkte tijdens de zitting op dat RKC nog een gesprek met hem wenste als hij daadwerkelijk een straf zou krijgen. Dat is nu niet het geval.

Evander Sno werd geboren in Dordrecht maar groeide op in de Staatsliedenbuurt . Via DWS en de jeugd van Ajax en Feyenoord kwam hij uit voor het indrukwekkende rijtje clubs NAC, Celtic, Ajax, Bristol City, RKC, NEC, KVC Westerlo en opnieuw RKC.

0 comments:

Een reactie plaatsen