woensdag 19 april 2017

Fernandes trekt zich per direct terug als hoofdsponsor Avondvierdaagse

Groepen mogen niet aan AVD deelnemen onder de naam Fernandes

Reden terugtrekking van Fernandes nog niet bekend


De Fernandes Bedrijvengroep heeft zich teruggetrokken als hoofdsponsor van de Avondvierdaagse, de jaarlijkse wandelmars die georganiseerd wordt door de BVSS. Groepen die door het bedrijf gesponsord worden werden vanmorgen, woensdag 19 april 2017, door een vertegenwoordiger gebeld dat zij niet onder de naam van Fernandes mogen deelnemen aan het evenement. Willen ze toch lopen dan zullen ze dat ook niet mogen doen in de kleding die door de onderneming is gesponsord. 

De Avondvierdaagse begint vandaag en eindigt zaterdag. De leiders van de groepen zijn opgeroepen voor een vergadering vanmorgen om elf uur met vertegenwoordigers van de bedrijvengroep.

'We zijn in shock. We zijn gewoon vanmorgen gebeld en kregen te horen dat we niet meer mogen meedoen aan de AVD, althans niet onder de naam van Fernandes een we mogen ook niet in hun kleding lopen. We zijn helemaal ondersteboven', zegt de leidster van een van de groepen, in de Ware Tijd. Haar is geen reden opgegeven waarom Fernandes zich heeft teruggetrokken.

Door de terugtrekking gaan ook de activiteiten en shows bij de Fernandes Hotspots tijdens de mars niet door.

De groepen die door Fernandes gesponsord werden hebben een contract getekend met het bedrijf. Minstens vijf seniorengroepen zouden onder de vleugels van Fernandes deelnemen aan het nationaal wandelspektakel.

'We hebben geen andere kleding', zegt de leidster. Naast de financiële bijdrage van het bedrijf heeft haar groep ook zelf extra kosten gemaakt om deel te nemen aan de wandelmars.

Overigens schreef De Surinaamse Krant columnist op 4 april vorig jaar dit kritisch stuk over de sponsoring door het Fernandes concern en McDonald's van de AVD, waarvan de organisatie een gezonde leefstijl promoot, maar zich juist laat sponsoren door genoemde bedrijven....

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen