woensdag 12 april 2017

FIFA-voorzitter Infantino wil oplossing probleem rond dubbele nationaliteit

Infantino waarschuwt: 'In 2018 moet Suriname stadion hebben dat aan minimale eisen voldoet'

Geen goed stadion betekent uitsluiting van interlandwedstrijden Natio


De voorzitter van de Wereld Voetbalbond (FIFA) Gianni Infantino was gisteren voor enkele uren in Suriname. Na een bezoek aan vice president Ashwin Adhin, verrichte hij de opening van het Owru Cul Project van Suriname, zo bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 12 april 2017.

Bij beide gelegenheden wees de FIFA-president op het belang van een voetbalstadion dat aan alle eisen voldoet. Hij waarschuwde, dat Suriname van interlandwedstrijden zal worden uitgesloten, indien het in 2018 niet over een stadion beschikt die aan de minimale eisen voldoet.

Samen met de voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) John Krishnadath wist hij de vicepresident te overtuigen, dat een dergelijk stadion niet alleen in het voordeel van de voetballerij zal zijn, maar voor meerdere actoren.

Verder werd gesproken over de kwestie van dubbele nationaliteit. Suriname is het enige lidland van de FIFA dat nog geen gebruik hiervan maakt, simpelweg omdat de Surinaamse wetgeving geen ruimte hiertoe biedt. Infantino vindt, dat er een oplossing hiervoor moet komen, omdat hij gelijkheid wil voor alle FIFA-lidlanden.

Infantino was, aldus de Ware Tijd, onder de indruk van het feit dat de SVB al een compleet plan voor de bouw van een stadion heeft. Hij benadrukte dat het stadion een spin off effect zal hebben. Infantino: 'Een stadion van formaat zal niet alleen de voetballerij ten goede komen, maar ook tal van andere sectoren.'  

0 comments:

Een reactie plaatsen