woensdag 5 april 2017

Financieel directeur EBS Koster legt zijn functie neer

Nog niet duidelijk is waarom Randis Koster vertrekt


Randis Koster, financieel directeur bij de Energie Bedrijven Suriname (ENS), legt zijn functie neer. Dit schrijft de Ware Tijd vandaag, woensdag 5 april 2017, te hebben vernomen uit betrouwbare bronnen. Hij is minder dan anderhalf jaar in dienst bij het staatsbedrijf en heeft besloten om zijn contract niet uit te dienen. 

Koster zou maandag officieel kenbaar hebben gemaakt aan het management, dat hij niet verder wenst te gaan als financieel directeur. De directie was voor de krant niet te bereiken voor commentaar. 

Hij werd een paar weken geleden door de vorige Raad van Commissarissen (RvC) onder leiding van Patrick Peneux aangesteld als waarnemend directeur toen de huidige directeur, Rabin Parmessar, op non-actief werd gesteld, omdat hij niet op één lijn zat met de Raad. De schorsing, die in eerste instantie gesteund werd door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, werd echter in opdracht van de president teruggedraaid.

Het directe gevolg daarvan was dat Peneux en de RvC het veld moesten ruimen. Andy Rusland, gewezen minister van zowel Financiën als het nu opgedoekte ministerie van Transport, Communicatie & Toerisme, werd door de regering aangesteld als RvC-voorzitter.

Het is niet duidelijk of Koster's vertrek verband houdt met de veranderingen in de top van het bedrijf. Er wordt nog altijd een persstilte in acht genomen binnen de organisatie na de rumoerige periode van de afgelopen weken.

0 comments:

Een reactie plaatsen