maandag 10 april 2017

First Lady schenkt internaat Atjoni 25 meter dakgoot...

Met gift kan internaat meer regenwater opvangen


Het internaat in Atjoni (zie foto - Bron: Irvin Ngariman/de Ware Tijd) kan binnenkort veel meer regenwater opvangen en opslaan voor perioden wanneer er een onderbreking is in de watervoorziening. Het internaat heeft 25 meter dakgoot ontvangen van first lady Ingrid Bouterse-Waldring. Het verzoek hiertoe kwam van de pas gekozen jeugdparlementariër Shasharel Pansa, die de presidentsvrouwe aanschreef voor hulp, waar snel een positieve reactie op kwam. 

De schenking werd zaterdag door Pansa overhandigd aan internaatdirectrice Dana Doekoe. Zij zegt dat er soms 'een onderbreking in de watervoorziening is'. Het internaat had eerder watertanks ontvangen, maar doordat de gebouwen nog niet zijn afgebouwd konden de dakgoten niet worden geïnstalleerd. Hierdoor kon niet optimaal regenwater worden opgevangen.

De directrice was soms genoodzaakt om kinderen naar de rivier te sturen om te baden voordat zij naar school gaan, 'en het is best wel een afstand om te lopen'. Doekoe zegt dat zij samen met haar internaatbewonertjes ervoor zal zorgen, dat de dakgoten worden aangebracht.

Door de grote afstand die de kinderen zouden moeten afleggen vanuit hun dorp was regelmatig schoolbezoek vrijwel onmogelijk. Nu ze in het internaat zitten is dat veel gemakkelijker. Het gaat om ongeveer twintig scholieren tussen de 14 en 21 jaar uit dorpen van Guyaba en verderop.

0 comments:

Een reactie plaatsen