zondag 2 april 2017

Frankrijk biedt haar departement Frans-Guyana een miljard euro aan steun

Franse regering stuurt extra politie en gaat rechtbank en gevangenis bouwen


Frankrijk heeft gisteren een miljard euro ($ 1.06 miljard) aan steun voor Frans-Guyana aangeboden na protesten op het Franse grondgebied in Zuid-Amerika in de afgelopen dagen, aldus een ambtenaar van het ministerie van Overzeese Gebieden van Frankrijk op zaterdag 1 april 2017, zo bericht Reuters. 

Het plan houdt in het sturen van extra politie, het creëren van een rechtbank en een gevangenis. 'Het plan is vanochtend aangeboden aan partners en ze moeten nu hun reactie te geven', zei de ambtenaar tegen Reuters.

Minister van Binnenlandse Zaken Matthias Fekl en Ericka Bareigts, minister voor Overzeese Gebieden van Frankrijk, werden afgelopen week naar Frans-Guyana gestuurd door premier Bernard Cazeneuve om een ​​oplossing voor de lokale eisen te vinden.


Frans-Guyana was afgelopen dagen het toneel van sociale onrust, met protesten en een algemene staking, minder dan een maand voor de Franse presidentsverkiezingen.

De protestbeweging begon eisen voor een betere beveiliging tegen misdaad - Frans-Guyana is het Franse departement met het hoogste aantal moorden - maar weerspiegelt ook een diepere malaise op het Franse grondgebied, dat lijdt onder hoge werkloosheid.

Arbeidsprotesten in het overzeese Franse departement, grenzend aan Brazilië en Suriname, hebben ook gezorgd voor uitstel voor onbepaalde tijd van de geplande lancering van een Ariane 5-raket met aan boord communicatiesatellieten voor Brazilië en Zuid-Korea


(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen