maandag 10 april 2017

Gajadien (VHP) wil dat regering meer geld haalt uit het Surinaamse bos

VHP'er ziet plotseling na paar dagen masterclasses in Miami dollars uit het bos opstijgen


Het Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) stelt dat Suriname de mogelijkheid heeft om minimaal $ 1,5 miljard binnen te halen aan zogenoemde carbon credits. Daarnaast kan binnen korte termijn op z’n minst een half miljard uit toerisme en non-bosbouw industrie uit de natuurlijke hulpbron bos worden gehaald. Deze zaken zullen niet alleen de binnenland bevolking ten goede komen in de vorm van enorme inkomsten, maar ook de totale bevolking als verhoogd verdiencapaciteit van de staat Suriname. 

Gajadien is bijzonder geïnspireerd door het initiatief van en gefinancierd door Conservation Internationaal Suriname om een masterclass op te zetten samen met Florida International University (FIU) om kennis en bewustwording te creëren bij jonge politici.

'Met zeer gemengde gevoelens heb ik afgelopen dagen de ontwikkelingen in Suriname gemist, maar heb er toch geen spijt van als wij in staat zijn om de mogelijkheden te benutten om een nieuwe richting in de Surinaamse ontwikkeling tot stand te brengen', zegt de volksvertegenwoordiger vandaag, maandag 10 april 2017, op Starnieuws.

De politicus meent dat het nieuwe denken voor ontwikkeling van het land, hard nodig is. 'Terwijl er in de wereld veranderingen zich voordoen, ontstaan er nieuwe uitdagingen voor de ontwikkeling van ons eigen land. Als gelovige hindoe, blijf ik geloven in de karma filosofie, dat terwijl onze voorouders hier gebracht zijn en onze inheemse broeders hier waren om vervolgens geëxploiteerd te worden, wij uiteindelijk letterlijk terugbetaald zullen worden voor de natuur die wij beheren', zegt de VHP'er.

Gajadien ziet in de komende periode de taak weggelegd om niet alleen bewustwording te creëren, maar ook concreet te werken aan beleid en wetswijzigingen die van belang zijn. 'Persoonlijk denk ik, mijn partij kennende, dat ons partijprogramma drastisch gewijzigd zal worden. Wat het bestuur van het land betreft, zal er een nieuwe en frisse beleidsontwikkeling nodig zijn.'

Een overheidsdelegatie nam van 3 tot en met 7 april in Miami deel aan een reeks masterclasses over de rol van natuurbeheer in groeiende economieën, met presentaties en veldbezoeken. De vijfdaagse werd verzorgd door de Florida International University in samenwerking met internationale experts op het gebied van duurzaam natuurbeheer.

Naast Gajadien namen deel Silvana Afonsoewa, Roché Hopkinson en Stephen Tsang van de NDP en Dinotha Vorswijk (ABOP). Het ministerie van Ruimtelijke ordening en Grond- en Bosbeheer werd vertegenwoordigd door medewerkers van Natuurbeheer en het ministerie van Regionale Ontwikkeling door de directeur. 

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!