woensdag 12 april 2017

Gerenoveerd Staatslogeergebouw te Nieuw Nickerie in gebruik genomen

Gebouw heeft capaciteit van 19 kamers met airconditioning, Wifi, bad en toilet


Het Staatslogeergebouw van Nickerie is gistermiddag na een complete renovatie weer in gebruik genomen. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft samen met de districtscommissarissen Wedprekash Joeloemsingh en Lachminarain Doebay de formele handelingen verricht, zo meldt Starnieuws vandaag, woensdag 12 april 2017.

De renovatie, die begroot was op Srd 600.000 is volgens Joeloemsingh in totaal Srd 900.000 geworden, door de koersontwikkeling. De renovatie is uit de eigen begroting betaald. Door de architect van het departement in te zetten voor de werkzaamheden werd Srd 90.000 bespaard.

Het staatslogeergebouw heeft nu een capaciteit van 19 kamers waarbij alle voorzien zijn van airconditioning, Wifi en bad en toilet op de kamer. Voor de prijs van Srd 150 per overnachting hebben gasten ook recht op ontbijt.

Dit is het vierde grote project dat uit het districtsfonds betaald is vanaf 2010. Eerder werden het gebouw van CTD, het aanleggen van kokers om Brassaplein, het Volksplein en de bestrating gerealiseerd. Minister Dikan is zeer tevreden met de aanpak van de zaken in Nickerie.

Enkele Nickeriaanse kunstenaars hebben de in het oog springende zaken die te vinden zijn in Nickerie op de voorgevel van het Staatslogeergebouw geschilderd. Dikan prees dit initiatief. Hij gaf aan dat Nickerie zeker goed gebruik maakt van de de decentralisatiegedachte van de overheid.

Assembleelid Guillano Snip (NDP) merkte op, dat vertrouwen en geduld heel belangrijk zijn. De ontwikkelingen zijn duidelijk zichtbaar. Hij vroeg de gebruikers zuinig om te gaan met het Staatslogeergebouw zodat de middelen doelmatig gebruikt kunnen worden.


0 comments:

Een reactie plaatsen