donderdag 20 april 2017

Grote brand in pand in Keizerstraat ter hoogte Fred Derbystraat in Paramaribo

Diverse winkels en bedrijfspanden moesten noodgedwongen deuren sluiten


Er heeft woensdag 19 april 2017 een enorme brand gewoed in de Keizerstraat ter hoogte van de Fred Derbystraat in het centrum van Paramaribo (zie foto - Bron: de Ware Tijd). In het pand zijn gevestigd Surabaya Bar-Restaurant (benedenverdieping) en Amazone Hotel (bovenverdieping). Alhoewel er aan het begin van de avond geen vlammen meer zichtbaar waren, was er een enorme rookontwikkeling ontstaan, zo bericht de Ware Tijd in haar webeditie. 

Diverse winkels en bedrijfspanden, zoals Paramaribo Bazaar (M.R. Fatemohamed) en het IMBK-instituut, moesten de deuren sluiten. Ook Hong Chong Trading, een grote gordijnenzaak, sloot haar deuren.

Vlakbij Theater Unique waren ook enkele brandweerauto's aanwezig. De weg was afgesloten. Een buurtbewoner vertelt, dat de brand mogelijk aan de achterzijde is ontstaan. Vanuit de achterzijde probeerde de brandweer de situatie onder controle te krijgen. De brandweer had de vlammen aan het begin van de avond onder controle, maar een gast die in het hotel verbleef die haar spullen wilde halen, kreeg daarvoor geen toestemming. De brandweer had het gebouw namelijk nog niet vrijgegeven.

De enorme rookontwikkeling die er was bij het begin van de brand, ontstond omdat er geen ventilatie aanwezig was in het gebouw.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!