donderdag 20 april 2017

Hackersgroep 'Anonymous' slaat weer toe

Officiële website van de regering gov.sr offline

Hack zou zijn gemeld, waarop regering 'uit voorzorg' website offline heeft gehaald


De officiële website van de regering gov.sr is uit de lucht. Er is weer een zogenoemde DDos aanval (zie onderaan) geweest op de site. Dit was in november vorig jaar ook het geval. Gardelito Hew A Kee, coördinator E-government, zegt vanochtend, donderdag 20 april 2017, in een reactie op Starnieuws, dat de aanval was gemeld. Uit voorzorgsmaatregelen is besloten om de website uit de lucht te halen. 

De aanvallers die beweren de internationale hackersgroep Anonymous te zijn, zeggen in een e-mail aan Starnieuws, dat de regeringswebsite voorgoed uit de lucht zal blijven. Geëist wordt dat geweld moet worden stopgezet.

In de e-mail staat:

THE GOVERNMENT WEBSITE HAS BEEN SHUT DOWN FOR GOOD!!! 
MORE FILES ARE ABOUT TO LEAK NOW STOP NOW OR WE WILL GO FURTHER! S T O P T H E V I O LE N C E 

De situatie wordt gemonitord, deelt Hew A Kee mee. Wanneer de aanvallen verminderen, zal de website weer online worden geplaatst.

Ter informatie:

DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Met een DDoS aanval maken heel veel computers – vaak vanaf verschillende locaties ter wereld – verbinding met één server. De server is het doelwit: de mensen achter de computers proberen deze server traag te maken of in het ergste geval onbereikbaar te maken. Een dergelijke aanval veroorzaakt men door een server te overspoelen met webverkeer. Om dit voor elkaar te krijgen zet men vaak botnets in. Botnets kunt u zien als een verzameling van softwarerobots, die automatisch en zelfstandig kunnen opereren. (Bron)

0 comments:

Een reactie plaatsen