dinsdag 11 april 2017

Herwaardering onderwijsgevenden nog steeds geen feit

'Zogenaamde verhoging van Srd 500 blijkt voor leerkrachten slechts een sprookje te zijn geweest'


De tweede week van april 2017 gaat in. Desondanks is de volledige uitvoering van het herwaarderingsprogramma voor onderwijsgevenden nog niet gerealiseerd. Dit meldt het Dagblad Suriname maandag 10 april 2017.

'Wij hebben ons huiswerk al verricht. Wij moesten aangeven wat de zienswijzen zijn van de vakbonden BvL (Bond van Leraren) en ALS (Alliantie van Leerkrachten in Suriname). Wij wachten dus op een oproep van de regering om deze zaak verder af te handelen. Wij gaan niet stilzitten als blijkt dat de regering niet tot overleg overgaat, want wij hebben een overeenkomst gesloten met de overheid', zegt vakbondsleider Wilgo Valies in een reactie.

'De leerkrachten van graad 2B tot en met graad 4 zouden volgens de vicepresident een verhoging van Srd 500 krijgen, die aangevuld zou worden tot hun volledige herwaardering. De vicepresident had de indruk gewekt, dat de leerkrachten een extraatje zouden krijgen in de eerste week van april 2017. Dit heeft het probleem gecreëerd.'

De leerkrachten hebben vooruitlopend op de herwaardering een koopkrachtversterking van Srd 500 ontvangen vanaf januari 2017. Naast deze koopkrachtversterking hebben de leraren de complete herwaardering nog niet ervaren. Ook de zogenaamde verhoging van Srd 500 die de vicepresident onlangs heeft verkondigd, blijkt voor de onderwijsgevenden slechts een sprookje te zijn geweest.

0 comments:

Een reactie plaatsen