donderdag 20 april 2017

Hof van Justitie doet 11 mei uitspraak in hoger beroep OM tegen beslissing Krijgsraad in 8 decemberproces

Krijgsraad gaat voor voortgang 8 decemberstrafproces


Het Hof van Justitie zal op 11 mei een uitspraak doen in het hoger beroep dat het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangetekend tegen de beslissing van de Krijgsraad in het 8 decemberstrafproces. De Krijgsraad had besloten door te gaan met het proces.

Het Hof van Justitie besloot op 7 maart om drie verdachten (de ex-militairen Orlando Heidanus, Kenneth Kempes, Lucien Lewis), die niet correct gedagvaard waren, alsnog de gelegenheid te geven om hun zegje te doen. De verdachten zijn vandaag echter niet verschenen en waren ook niet vertegenwoordigd.

Aan het OM werd gevraagd op grond van welk artikel in de wet er beroep is aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad. Vanuit de vervolging is aangegeven, dat er geen specifiek artikel is, maar op basis van het rechtssysteem is appel aangetekend tegen het besluit van de Krijgsraad.

Het Hof van Justitie heeft nu alle verdachten en het Openbaar Ministerie de gelegenheid gegeven om te reageren. Nu dit proces achter de rug is, wordt op 11 mei vonnis geveld.

0 comments:

Een reactie plaatsen