dinsdag 25 april 2017

'Hofwijks is hét symbool van het verzet tegen deze regering'

'Curtis was de eerste persoon die openlijk verzet heeft gevoerd tegen het bewind van Bouterse'

'Zijn eerlijkheid en oprechtheid sieren hem tot nu toe, hij is iemand die niet gezwicht is voor intimidatie'


'Hofwijks is hét symbool van het verzet tegen deze regering', zo laat vakbondsleider Dayanand Dwarka zich uit over de wijze waarop de jonge activist Curtis Hofwijks zich profileert binnen de Surinaamse samenleving. Hij toont zijn respect, om niemand tekort te doen, naar de mensen die hun hart op de juiste plaats hebben en meedoen aan de acties. Vooral de leiders van de actie noemt hij de waarachtige leiders, waarbij Hofwijks als het symbool wordt aangemerkt, aldus schrijft het Dagblad Suriname maandag 24 april 2017.

Suriname heeft al zo'n zeven jaren te maken met het bewind van president Bouterse. Zijn eerste regeertermijn heeft de president zonder enig protest kunnen uitzitten. Er zijn heel wat corruptieschandalen boven water gekomen, waar er uiteindelijk, ondanks een beloofde kruistocht tegen corruptie, niets aan gedaan werd. Er was weinig verzet tegen het beleid van Bouterse. De huidige omstandigheden waar Surinamers zich in bevindt, zijn volgens Dwarka niet alleen het gevolg van anderhalf jaar regering Bouterse, maar ook het gevolg van het beleid dat in de vorige termijn is gevoerd.

'Iedereen wist dat het verkeerd ging. Curtis die helemaal onbekend was voor grote delen van de samenleving, was de eerste persoon die openlijk verzet heeft gevoerd tegen het bewind van Bouterse. Eerst wilde hij ombuiging van het beleid hebben, maar kort daarna werd het een duidelijke roep van Bouterse moet weg', stelt Dwarka.

Nu is Hofwijks ruim een jaar actief. Dwarka wijst erop, dat de manier waarop Hofwijks strijd gevoerd heeft, zijn vreedzaam karakter, eerlijkheid en eenvoud, hebben gemaakt dat hij alom gewaardeerd en gerespecteerd wordt.

'Zijn eerlijkheid en oprechtheid sieren hem tot nu toe. Hij is iemand die niet gezwicht is voor intimidatie en zich niet heeft laten omkopen, zoals vele anderen. Hij begon met een stem van een enkeling, terwijl hij vandaag de dag de stem geworden is van het volk. Curtis heeft als ambitie om het volk wakker te schudden en strijdvaardig te maken tegen onrecht', aldus Dwarka.

0 comments:

Een reactie plaatsen