zaterdag 29 april 2017

Hondenvlees aangetroffen in een Chinees restaurant te Comayagüela, Honduras

Restaurant na vondst hondenvlees door autoriteiten gesloten


Hondenvlees gemengd met verkocht voedsel, werd gistermiddag ontdekt in Chinees restaurant Tao Yuan in kolonie Torocagua in Comayagüela, Honduras. De walgelijke ontdekking werd gedaan tijdens de operatie 'Storm van Vuur IV', die plaatsvindt in verschillende steden in de 18 departementen van het land, zo bericht vandaag, zaterdag 29 april 2017, onder andere de Hondurese krant La Tribuna.

Personeel van het Technisch Agentschap van Strafrechtelijk Onderzoek (ATIC, Agencia Técnica de Investigación Criminal) vergezeld van personeel van het ministerie van Volksgezondheid was verantwoordelijk voor de operatie.

De woordvoerder van het openbaar ministerie, Lorena Cálix, bevestigde de informatie en zei dat het niet het eerste Chinese restaurant is waarin dergelijke producten zijn gevonden. De gerechtelijke ambtenaar zei, dat de agenten samen met ambtenaren van het ministerie op de plaats een routineoperatie uitvoerden, evenals in andere restaurants in de hoofdstad.

Bij het binnenkomen van de keuken zagen ze een vreemd uitziend stuk vlees op een houten tafel en toen de deskundigen een en ander hadden geanalyseerd bevestigden ze, dat het ging om hondenvlees. Verder werden noedels met schimmel gevonden, reden waarom het restaurant werd gesloten.

(Red. De Surinaamse Krant/La Tribuna/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen