zondag 2 april 2017

Honderden mensen in Colombia vermist door modderstromen te Mocoa, Putumayo

President Santos bevestigt inmiddels dood van 112 mensen te Mocoa

(Bron foto: Twitter)

Honderden mensen worden vermist nadat hevige regenval modderstromen veroorzaakten in het zuiden van Colombia, waarbij ten minste 24 mensen om het leven zijn gekomen, aldus de autoriteiten. Inmiddels is het dodental gestegen naar 112, zo bericht president Juan Manuel Santos gistermiddag. Sorrel Aroca, de gouverneur van Putumayo, een gebied in de buurt van de grens van het land met Ecuador, zei dat ten minste 65 mensen gewond zijn geraakt nadat een rivier afgelopen nacht overstroomde in Mocoa, een stad met 350.000 inwoners. Hij vertelde op het lokale radiostation W Radio dat 'hele buurten zijn verdwenen' en 'honderden gezinnen' nog niet waren gevonden, aldus de nieuwszender Al Jazeera zaterdag 1 april 2017.


Video's en foto's op Twitter tonen houten planken, modder en stapels puin van verwoeste gebouwen in de straten van Mocoa. Colombia's nationale rampenagentschap waarschuwde, dat het dodental zou kunnen stijgen.


Carlos Ivan Marquez, de directeur van het nationale rampenagentschap, vertelde het persbureau AFP dat een crisisgroep, met inbegrip van militaire eenheden, politie en reddingsteams, is geactiveerd om te zoeken naar vermiste personen en om te beginnen met het verwijderen van honderden tonnen puin.

President Juan Manuel Santos zei, dat hij naar Mocoa zou reizen om toezicht te houden op de reddings- en hulpinspanningen in het zwaar beboste gebied. Zijn aanwezigheid zou 'aandacht voor de slachtoffers van deze tragedie garanderen, die alle Colombianen in rouw heeft gedompeld', zei hij in een Twitter-bericht.

(Red. De Surinaamse Krant/Twitter/Al Jazeera)

0 comments:

Een reactie plaatsen