donderdag 6 april 2017

'Ik loop niet mee, als ik op straat kom, dan is het om regering naar huis te sturen'

ABOP-voorzitter Brunswijk staat achter demonstratie vakbeweging, maar gaat straat niet op


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, zegt vanochtend, donderdag 6 april 2017, op Starnieuws, dat zijn partij het protest van vandaag van de vakbeweging ondersteunt. Dit houdt in dat leden en sympathisanten van de partij vrij zijn om deel te nemen aan de actie van vandaag. 'Maar ik loop niet mee. Als ik op straat kom, dan is het om de regering naar huis te sturen.' 

De strijd is van de vakbeweging en de oppositie ondersteunt deze. Brunswijk zegt dat het doel van de actie is om de regering te dwingen de verhoogde brandstofprijs terug te dringen. 'Ik ga niet een dagje meelopen. Als ik op straat kom om een actie te leiden, ga ik niet stoppen totdat de regering naar huis gaat.'

De aanpak van criminaliteit die president Desi Bouterse heeft aangekondigd, vindt Brunswijk overigens prima. Hij zegt, dat in Oost-Suriname garimpeiros behoorlijk tekeer gaan. Mensen worden door zwaar gewapende mannen beroofd en zelfs vermoord. Hij juicht de aanpak van de situatie toe.

0 comments:

Een reactie plaatsen