zaterdag 29 april 2017

India biedt Suriname verhoging bestaande 'kredietlijn' aan van 30 miljoen Amerikaanse dollar

Regering neemt aanbod niet meteen aan - Er zijn nog geen bestemmingen in beeld voor geld

India biedt steun aan bij verkiezingen in 2020...


India heeft aangeboden om de bestaande kredietlijn van Suriname met 30 miljoen Amerikaanse dollar uit te breiden. De bestaande kredietlijn, die twee jaar geleden werd afgesloten, bedraagt 50 miljoen dollar. Er zal eerst goed overwogen worden of en in hoeverre dit aanbod wordt geaccepteerd. Zo moet bijvoorbeeld nagedacht worden over projecten waaraan het geld besteed zal worden. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 29 april 2017.

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken is blij met het aanbod, vooral gezien de huidige financieel-economische situatie waarin ons land verkeert en kansen die met de uitbreiding van het krediet benut kunnen worden.

Ze deed gisteren tijdens een persconferentie verslag van het recente bezoek van een Indiase ministeriële delegatie aan Suriname in verband met de zesde vergadering van de gemengde commissie Suriname-India. Het aanbod voor uitbreiding van de kredietlijn werd tijdens die ontmoeting gedaan.

Projecten die eerder voor financiering zijn aangeboden via deze faciliteit zijn onder andere een plan voor versterking van de Melkcentrale, het Wageningen ethanolproject van Staatsolie (dat inmiddels ter ziele is) en aanschaf van irrigatiepompen voor Wageningen. De Indiase regering had toen al de mogelijkheid voor verhoging van het bedrag aangeboden.

Tijdens overleg van Pollack-Beighle met haar Indiase collega Vijay Kumar Singh is de vriendschap tussen de twee landen weer benadrukt. India heeft Suriname symbolisch een cheque van 150.000 dollar aangeboden ten behoeve van herstel van de gebieden in het binnenland die eerder dit jaar zijn getroffen door een overstroming.

India heeft ook ondersteuning aangeboden bij de organisatie van de verkiezingen in 2020, omdat het ruime expertise op dit gebied heeft.

Er is ook gesproken over de potentie die Suriname heeft op het gebied van traditionele geneeskunde. Er komt een delegatie naar Suriname om de mogelijkheden nader te bekijken.

0 comments:

Een reactie plaatsen