zaterdag 15 april 2017

Inter Moengo Tapoe in verklaring: 'Stadionverbod is poging om ons in kwaad daglicht te stellen

'Delen van sportpers voeden systematisch hetze tegen Inter'


Zie daar weer de zoveelste keer om Inter Moengo Tapoe (IMT) in een kwaad daglicht te stellen. Zo reageert het bestuur van de kampioen bij de Surinaamse Voetbal Bond, Inter Moengo Tapoe, op het jongste bericht dat twee van haar spelers waaronder Ronnie Brunswijk, een stadionverbod zou zijn opgelegd en dat Brunswijk zich toch in het stadion bevond woensdag in de wedstrijd tegen Transvaal. Volgens het bericht impliceert dit dat Brunswijk zich niet zou hebben gehouden aan het verbod.

Volgens het bestuur is al geruime tijd een hetze tegen Inter, welke systematisch wordt gevoed door delen van de sportpers. Heel wat samenzweringen die zelfs tot bij de wedstrijdleiding wordt gevoed. Er wordt haast alles aan gedaan om het beoefenen van voetbalsport te bemoeilijken bij de club. Dit mediabericht is het zoveelste bewijs hiervan. Hoe dat komt weet het bestuur niet. Feit is dat in de afgelopen 10 jaren IMT toonaangevend is binnen het Surinaamse voetbal en dat er miljoenen Surinaamse dollar in de club is geïnvesteerd in de afgelopen decennia.

Wat is aan de orde?
Kort voor aanvang van de wedstrijd kreeg de club voor de voetbalkenners op een heel ongebruikelijke wijze een brief van het SVB-bestuur in de kleedkamer van de matchcommissionar bestemd voor het IMT-bestuur. Daarin heeft het SVB-bestuur, in deze voorzitter John Krishnadath, aan het bestuur van Inter het beroep gedaan dat de spelers Naldo Kwasie, Ronnie Brunswijk en Obrendo Huiswoud voor de wedstrijd tegen Transvaal niet worden opgesteld en derhalve ook niet op de bank mogen plaatsnemen. Er is nimmer gesproken over een stadionverbod zoals nu in de media wordt gesteld. Het woord stadionverbod is nimmer gevallen.

De technische staf van Inter heeft dit direct gemeld aan enkele bestuursleden die ook in het André Kamperveen Stadion waren. Het bestuur dat nogal moeite had met de werkwijze van SVB, heeft ingestemd met het beroep en zijn de spelers buiten de selectie gelaten. Er is nimmer gesproken over een stadionverbod.

Wat het inhoudelijke van de brief betreft, is het verbazingwekkend dat de matchcommissionar nog geen rapport heeft opgemaakt, terwijl de arbiters deze al hebben opgemaakt en ingediend. Normaliter wordt vereist dat de rapporten van de matchofficials en de commissaris de volgende dag af zijn. Voorts meent het bestuur, dat er op allerlei mogelijke manieren een situatie van emotionele aard welke in de voetbalwereld voorkomt op een of andere manier op te blazen. Voetbal is ook een emotionele sport voor zij die het niet weten. Soms laat de leiding zich ook hier door leiden. Echter is het de kunst om boven alles je toch als een professional op te stellen.

Over de kwestie Brunswijk wenst ook het bestuur van Inter een diepgaand onderzoek. Vooral wat ertoe heeft geleid dat de situatie is ontstaan. Vaststaat dat er geen sprake was van handgemeen wat zeker ongeoorloofd is in sport. Verbaal geweld is zeker ook niet geoorloofd, echter hoopt het bestuur dat de Tuchtcommissie vooral zal letten op de mate waarin deze wel of niet heeft plaatsgehad.

Ook is er daadwerkelijk contact gemaakt met de cameraman in kwestie. Deze verklaart zelfs de situatie te kunnen begrijpen, omdat hij ook voetballer is geweest. Hij heeft aangegeven dat hij zich geen moment bedreigd voelde. Het bestuur heeft ook de informatie dat er op allerlei mogelijke manieren en zelfs door een vereniging hij onder druk wordt gezet om een belastende verklaring af te leggen.

IMT heeft er alle vertrouwen in dat de Tuchtcommissie deze zaak juist zal afhandelen. En dat zij zich niet laat leiden door de berichtgevingen met als doel bewust de opinie tegen Inter te krijgen. Het bestuur betreurt elke handeling op die bewuste wedstrijd dag tegen WBC die op welke manier dan ook niet binnen de voetballerij geoorloofd is.

Wij zijn de kampioen en we hebben het geluk dat we een voorzitter hebben die zijn plaats binnen de maatschappij kent en zijn hart op de juiste plaats heeft voor de voetbalsport in Suriname. Inter is de districtsploeg met de meeste internationale clubvoetbal ervaring in Suriname in de afgelopen jaren. We are the team to beat.

Bestuur Inter Moengo Tapoe, 
Peter Winter (secretaris)

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!