maandag 24 april 2017

Internationale federatie van leerkrachten bezorgd over arrestatie Valies

EI doet beroep op Bouterse om fundamentele rechten en vrijheid leerkrachten te respecterenEducation International (EI), zijnde de internationale federatie die wereldwijd meer dan 30 miljoen leerkrachten en opvoedingswerkers vertegenwoordigd en haar hoofdkantoor gevestigd heeft in Brussel, België, heeft haar bezorgdheid geuit over de arrestatie van Wilgo Valies op 18 april 2017. Dat bericht het Dagblad Suriname vandaag, maandag 24 april 2017. 

Valies is in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) is een van de lokale vertegenwoordigers van EI.

EI doet een beroep op president Bouterse om de fundamentele rechten en vrijheden van leerkrachten zoals vastgelegd in de internationale arbeidsvoorschriften te respecteren en om zinvolle dialogen te voeren met sociale partners betreffende de legitieme eisen van de leerkrachten en andere werkenden.

Fred van Leeuwen, Algemeen Secretaris van de EI, vertrouwt erop dat de overheid snel zal handelen in deze kwestie. In de tussentijd zal de EI de situatie op de voet blijven volgen.

0 comments:

Een reactie plaatsen