zaterdag 1 april 2017

Internationale klopjacht op daders moord op Argentijnse toerist in Rio de Janeiro

Vier mannen op de vlucht na met een stoot op hoofd 28-jarige Argentijn te hebben gedood De 28-jarige Argentijnse atleet Matias Sebastian Carena is in Rio overleden, nadat hij ten gevolge van een zware klap op zijn hoofd, achterover was gevallen op een trottoir. De brutale aanval werd vastgelegd op CCTV in Rio de Janeiro, Brazilië, met vier mannen nu op de vlucht, terwijl een van de hen wordt gezocht door Interpol na te zijn ontkomen naar Madrid, meldt Globo TV, zo bericht vandaag, zaterdag 1 april 2017, onder andere de Britse krant The Sun.

De mannen zouden ruzie hebben gekregen over de prijs van cocktails. Nadat toerist Carena met zijn hoofd op de stoep was gevallen, is te zien dat zijn aanvallers hem schoppen en slaan terwijl hij hulpeloos op de grond ligt. Een man sloeg zelfs de stervende voetballer met een houten kruk.Een groep mensen schoot Carena te hulp en op de beelden is te zien, dat Carena wordt gereanimeerd. Aan het einde van de video is te zien, dat de aanvallers worden achtervolgd door de mannen die Carena' te hulp waren geschoten.

Valterson Ferreira Cantuária wordt genoemd als een internationale voortvluchtige die door Interpol gezocht wordt naar aanleiding van de dodelijke aanval. Een autopsierapport stelt, dat de in Buenos Aires geboren Carena, die op vakantie in Brazilië was met een groep vrienden, op slag dood was ten gevolge van ernstige letsels aan het hoofd.

Volgens de politie, ging de 28-jarige Cantuária, slechts een paar uur na de aanval, naar huis, veranderde van kleren, nam een ​​taxi naar het vliegveld en vloog naar Madrid. De andere drie verdachten zijn Pedro Henrique Marciano, 25, Júlio Cesar Oliveira, 24, en Thiago Noroes Lessa Silva, bijgenaamd Kadu, 39. De verdachten zijn op de vlucht met arrestatiebevelen  en een beloning voor informatie die leidt tot hun verblijfplaats.


Detective Rodrigo Brand zegt: 'We hebben al met Interpol gesproken en een klopjacht is aan de gang op Valterson Ferreira Cantuária die ook Toddy wordt genoemd. Hij is onze hoofdverdachte en wordt beschouwd als een internationale voortvluchtige.'

Detective Fábio Cardoso zei, dat het incident begon met een ruzie over de kosten voor sommige caipirinha's, Braziliaanse cocktails, bij de Barzin nachtclub in Rio's zuidelijke zone. Hij zei: 'Er was een klein geschil over de barrekening. De Argentijnen waren het niet eens met het te betalen bedrag voor de drankjes. Maar, het probleem was opgelost door het management voordat ze vertrokken.'

De Braziliaanse verdachten, die ook in de bar waren, begonnen de toeristen te provoceren en beschimpen toen ze de bar rond half vijf 's ochtends verlieten.

(Red. De Surinaamse Krant/Globo TV/The Sun)

0 comments:

Een reactie plaatsen