zaterdag 29 april 2017

Internetstoring in Suriname kan nog zeker vier dagen duren

Probleem met Americas-II zeekabel zorgt voor internetstoringen Telesur en Digicel


Al enkele dagen heeft Suriname last van een internetstoring. Social media staat vol met klachten van mensen die zich afvragen wat dat te betekenen heeft. Het gestremd internetverkeer is een gevolg van een storing op de Americas II-zeekabel bij St. Croix, op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Telecombedrijf Telesur heeft haar klanten inmiddels hierover op de hoogte gesteld door een bekendmaking op haar website te plaatsen, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 29 april 2017.

Janice Asraf, waarnemend hoofd Corporate Communications, zegt dat niet alleen Suriname last ondervindt van deze storing, maar meerdere landen in het Caribisch gebied, die aan dit netwerk aangesloten zijn.

'Er is momenteel een team op locatie bezig aan die storing te werken. De verwachting is dat het zeker nog drie tot vier dagen kan duren voordat het helemaal is opgeheven. Wat dit voor Suriname betekent, is dat er wel internet is, omdat we nog van de back-upverbinding gebruikmaken, met name de Guyana Zeekabel. Men kan dus normaal gebruikmaken van alle internetsites en Whatsapp. Echter zal dit iets wat vertraagd werken. Vooral als het internetverkeer drukker is.'

 De Telesur-medewerkster zegt verder, dat het telecombedrijf het ongerief betreurt, maar dat overal waar men met technisch apparatuur werkt er een storing kan optreden. Het is echter niet zo, dat deze kabel vaker voor problemen zorgt. 'Dat er soms problemen optreden, kan meerdere oorzaken hebben', aldus Asraf.

In ieder geval is bekend dat niet alleen klanten van Telesur last ondervinden van de storing. Ook provider Digicel heeft te maken met een schommelende verbinding.

0 comments:

Een reactie plaatsen