zaterdag 8 april 2017

Invoerrechten op pluimveeproducten met twintig procent gestegen

Lokale kwekers van kippen en doksen pleiten echter voor volledig importverbod


De invoerrechten op pluimveeproducten is met twintig procent omhoog gestegen. Importeurs moeten nu veertig procent invoerrechten betalen. Dit besluit hebben onder andere de ministeries van Handel, Industrie en Toerisme en Landbouw, Veeteelt en Visserij deze week genomen, aldus vandaag, zaterdag 8 april 2017, de Ware Tijd. 

De lokale kwekers zijn enigszins blij met deze deze stap, omdat ze al zo'n tien jaren klagen over oneerlijke concurrentie. Hun streven is dat de import volledig wordt verboden.

De importeurs daarentegen zijn boos, maar het besluit zal niet worden teruggedraaid. De overheid wil met deze maatregel de lokale productie stimuleren.

De directeur van de Associatie Pluimvee Sector Suriname (APSS), Gerard van den Bergh, zegt dat de kippenboeren benieuwd zijn naar het effect van deze maatregel. Ze zullen in ieder geval de strijd niet opgeven totdat ze hun doel bereikt hebben. De lokale kwekers hebben het vermogen om de Surinaamse markt te voorzien. Als de import volledig wordt stopgezet kunnen de boeren hun productie verhogen.

0 comments:

Een reactie plaatsen