zaterdag 1 april 2017

Journaliste van Colombiaans radiostation in Caracas afgetuigd door leden Nationale Garde

Elyangelica Gonzalez maakte rapportage over politieke crisis in Venezuela


Colombia heeft gisteren bekendgemaakt, dat een journaliste die een rapportage maakte over de politieke crisis in Venezuela voor een Colombiaans radiostation, is afgetuigd door soldaten van de Nationale Guard van dat land in een 'agressieve' actie tegen media. Dat bericht persbureau Reuters vandaag, zaterdag 1 april 2017.

Minister van Buitenlandse Zaken Maria Angela Holguin heeft in een verklaring haar 'bezorgdheid en afkeuring tegen deze aanval op de vrije uitoefening van de vrijheid van meningsuiting' geuit na het incident met Caracol Radio reporter Elyangelica Gonzalez (zie foto - Bron: Twitter) bij de Hoge Raad in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.Venezuela's minister van Informatie heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. De ambassadeur van Colombia in Venezuela, Ricardo Lozano, keert terug naar zijn thuisland voor overleg.

Gonzalez, die Venezolaanse is, zei op Caracol, dat ze werd geduwd, geschopt en tegengehouden door tien leden van de Nationale Garde toen ze live verslag deed van een studentprotest bij bij de rechtbank donderdag.

Twee telefoons werden ook in beslag genomen tijdens haar korte detentie, zei mey tranen de ogen na het incident. Een korte video van de aanval, geplaatst op social media, toont Gonzalez op de grond, omringd door leden van de Nationale Garde die haar over het beton sleepten en door een hek terwijl ze protesteert. 'Je bent aangehouden, zwijg, ga zitten, ik hou je vast, omdat ik dat leuk vind', citeerde ze de soldaten.A post shared by Elyangelica Gonzalez (@elyangelicanews) on

(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter/Instagram)

0 comments:

Een reactie plaatsen