maandag 24 april 2017

Korps Politie Suriname staat dragen maskers niet toe

ME-lid met doodsmasker 'slechts' op de vingers getikt door korpsleiding


Politieagenten zullen geen maskers meer dragen. Ook bij het Korps Politie Suriname zijn de kritieken aangekomen. De kritiek op vooral social media gold het zogenaamde doodseskadermasker (zie foto - Bron: HB Henny Blu/Facebook) dat een lid van de Mobiele Eenheid droeg tijdens de anti-regerings demonstratie van dinsdag 18 april. 

De man blijkt aangesproken te zijn door zijn meerderen, zo bericht de Times of Suriname vandaag, maandag 24 april 2017.

Politiecommissaris Inder Jangbahadoer zegt in een reactie, dat het geen gewoonte is dat politiemannen met zulke maskers op rondlopen. De politieman in kwestie is daarom op de vingers getikt door de korpsleiding. Zijn foto ging viraal de afgelopen dagen, nadat zijn verschijning opgevallen was tijdens de demonstratie.

Het masker was de druppel die de emmer van kritiek deed overlopen.

Volgens Jangbahadoer beweert de politieman geen kwade bedoelingen te hebben gehad. Hij heeft beloofd geen masker meer te zullen dragen tijdens het werk. Of het korps ook verontschuldigingen zal aanbieden aan de samenleving, is niet duidelijk.

Overigens is het vreemd, dat de betrokken ME'er belooft geen masker meer te zullen dragen. Dat is een overbodige belofte, immers, hij mag simpelweg geen masker dragen. Of een tik op de vingers voldoende is bij deze man, die zich duidelijk willens en wetens provocerend en intimiderend heeft gedragen, is de vraag.

(Red. De Surinaamse Krant/Times of Suriname)

0 comments:

Een reactie plaatsen