woensdag 5 april 2017

Landsrecherche Curaçao verricht huiszoekingen bij Gerrit Schotte en Charles Cooper

OM is vooralsnog terughoudend met uitlatingen


De Landsrecherche Curaçao verricht sinds vanmorgen vroeg, woensdag 5 april 2017, huiszoekingen op enkele adressen. De huiszoekingen staan onder leiding van de rechter-commissaris en op alle adressen is een Officier van Justitie aanwezig, zo bericht het Openbaar Ministerie (OM).

Er wordt onder andere huiszoeking verricht in een woning van een lid van de Staten.


De Landrecherche Curaçao wordt in het onderzoek ondersteund door verschillende andere opsporingsdiensten.

De Landsrecherche is een opsporingsinstantie met een speciale taak. Zij richt zich onder meer op de opsporing van gedragingen die de integriteit van het openbaar bestuur raken. De Landsrecherche doet alleen onderzoek na opdracht daartoe van de Procureur-Generaal. Het onderzoek is op dit moment volop gaande. Het Openbaar Ministerie zal later meer informatie geven.

Het Persbureau Curaçao weet te melden, dat de huiszoekingen verband zouden houden met de omkoopaffaire van MAN-politicus Yael Plet. De huiszoekingen vonden plaats bij het huis van Gerrit Schotte en het huis van Charles Cooper. De derde inval is nog niet bevestigd.Lokale media melden, dat het gaat om een huiszoeking bij Gilbert Ricardo, een zakenman. Yael Plet werkte een aantal jaar voor hem. De MAN-politicus deed 22 februari aangifte van poging tot omkoping. Plet zou door een tussenpersoon benaderd zijn om in ruil voor geld de MAN-fractie te verlaten en zijn zetel mee te nemen. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er drie invallen zijn gedaan, maar wil nog geen namen noemen.


0 comments:

Een reactie plaatsen