vrijdag 28 april 2017

Live Entertainment (Flamboyant Park) moet zich houden aan vergunningsvoorwaarden

Omwonenden ondervinden overlast door evenementen 

Organisaties houden zich vaak niet aan opgelegde sluitingstijden in vergunningsvoorwaarden 


Live Entertainment, voorheen Flamboyant Park (zie foto - Bron: defilmkijker), moet zich strikt houden aan de vergunningsvoorwaarden. De politie van het ressort Uitvlugt heeft samen met de brandweer en het commissariaat Paramaribo-Zuidwest een gesprek gevoerd met de onderneming, zo bericht afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, vrijdag 28 april 2017.

Partijen hebben afgesproken eraan te werken om calamiteiten te voorkomen dan wel tot een minimum te beperken.

Er zijn aanhoudende klachten over calamiteiten die plaatsvinden tijdens evenementen die worden gehouden in dit park. Het is gebleken, dat organisaties zich veelal niet houden aan de sluitingstijden van de vergunningsvoorwaarden. Hierdoor ondervinden de buurtbewoners ernstige last. Er wordt eveneens alcoholhoudende drank in glazen flessen verkocht en bij een kleine opstoot worden deze flessen kapot geslagen en als wapen gebruikt, aldus de politie.

De organisatoren moeten zich stipt houden aan de vergunningsvoorwaarden. Een van de vergunningsvoorwaarden is, dat de activiteiten vaak niet toegankelijk zijn voor jongeren beneden 18 jaar. Bezoekers van wie getwijfeld wordt aan hun leeftijd, zullen zich bij navraag moeten legitimeren. Indien er toch jongeren beneden de leeftijd van 18 jaar aanwezig zijn, zullen ze eruit gezet worden. 

De organisatie mag voortaan tijdens evenementen geen dranken in glazen flessen verkopen.

Bezoekers mogen geen wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen bij zich hebben. Alle aanwezigen moeten de aanwijzingen cq. de richtlijnen van de politie, brandweer en de bestuursdienst, stipt opvolgen.

0 comments:

Een reactie plaatsen