vrijdag 28 april 2017

Magic Builders Internationaal sleept Staat voor rechter in 'kwestie hefboom'

Bedrijf wil hefboom terug op weg door plantage Moutauban om zandtrucks tegen te houden


Magic Builders International (MBI), die de voormalige plantage Moutauban in Commewijne verkavelt, begint vandaag, vrijdag 28 april 2017, een proces tegen de Staat Suriname om opnieuw een hefboom te mogen plaatsen op de weg die door de plantage loopt. Hiermee moet worden voorkomen dat zandafgravers met hun zware trucks de weg verder vernielen. Dit bericht de Ware Tijd vandaag.

De hefboom was op grond van het algemeen belang eerder door toenmalig districtscommissaris Remy Pollack verwijderd, waardoor zandondernemers vrijelijk konden werken.

'We vinden de procureur-generaal zwak, omdat hij waarschijnlijk bang is om op te treden', zegt de directie van Magic Builders. Het bedrijf had hem op de hoogte gesteld van de kwestie en beroept zich op een vonnis van 14 juli 2016. Daarin wordt ondernemer Ramsingh Goeptar verboden om gebruik te maken van deze weg.

MBI verwijt het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie chantage. 'Het ministerie moet ons een vrijbrief geven, zodat de EBS het nieuwe gedeelte van het project voorziet van stroom, maar het wil dat we eerst de weg aan de Staat moeten overdragen.'

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday had eerder Pollack in een brief gevraagd het vonnis van juli 2016 te respecteren en erop toe te zien dat Goeptar en andere zandgravers geen gebruik maken van de weg. Baidjnath Panday had in de brief gesteld, dat hiermee moet worden voorkomen dat tegen de Staat een civiel proces zal worden gevoerd.

0 comments:

Een reactie plaatsen