donderdag 6 april 2017

Maisha Neus: 'Als ik uitgezet word, neem ik een deel van het parlement mee'

Neus ligt niet wakker van leugens raadsadviseur Kenneth Slooten


Maisha Neus, de initiatiefneemster van de demonstraties van maandag en dinsdag tegen het wanbeleid van de regering, zegt niet bang te zijn voor een eventuele uitzetting uit Suriname. Neus heeft niet de Surinaamse, maar de Nederlandse nationaliteit. In het praatprogramma Bakana Tori op de staatszender SRS heeft raadsadviseur Kenneth Slooten gezegd, dat Neus zo snel mogelijk het land uitgezet moet worden. Dit bericht de nieuwswebsite Suriname Herald woensdag 5 april 2017.

Volgens hem kan een buitenlander geen demonstraties leiden in een ander land. 'Zou een Surinamer dit kunnen doen in Nederland? Nee, dat zou nooit gebeuren. Maar, hier laten we alles toe', zegt hij, duidelijk niet op de hoogte van de situatie in Nederland, waar ook Surinamers gewoon in actie mogen komen.

'Op basis waarvan zou ik uit het land gezet moeten worden. Ik ben ingezetene van Suriname; ik heb geen strafblad, ik werk hier en betaal belasting. ik woon hier, ik heb een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd en ik doe niemand kwaad. Ik kom alleen voor de belangen van het volk op. Is dat strafbaar?', vraagt Neus zich af.

Op de vraag of zij als Nederlandse mensen kan oproepen om op straat te gaan en te protesteren tegen de regering, zegt Neus dat ze niemand heeft opgeroepen om op straat te gaan. 'Ik heb gewoon op mijn Facebookpagina een oproep gezet en de mensen zijn erop afgekomen.'

Neus zegt verder, dat in het parlement Assembleeleden zijn die een dubbele nationaliteit hebben, die met wanpraktijken bezig zijn. 'Als ik uitgezet word, neem ik een deel van het parlement mee, want velen daar zitten met een duo-nationaliteit.'

Ter informatie: 

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!