dinsdag 4 april 2017

Man tot drie jaar cel veroordeeld voor verkrachting vrouw

Tegen veroordeelde verkrachter was 7 jaar gevangenisstraf geëist door Openbaar Ministerie


W.P. is gisteren door de rechter veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De man was op 2 februari van dit jaar de woning van het slachtoffer binnengedrongen en heeft tegen haar wil seks met haar bedreven, zo bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 4 april 2017.

De vrouw werd geslagen en in haar slaapkamer verkracht.

De man had in eerste instantie het feit ontkend. Hij beweerde niet in de woning geweest te zijn, laat staan haar verkracht te hebben. Toen hem voorgehouden werd, dat er DNA-onderzoek verricht zou worden op de slaapjurk en het beddengoed, waarop sperma van de verdachte was aangetroffen, bekende hij het feit gepleegd te hebben.

Lygia Palmburg, advocate van de man, had aangevoerd dat er twijfels waren. Ze vroeg om vrijspraak van haar cliënt. P. beweerde, dat hij een relatie met de vrouw had. De rechter reageerde hierop met de mededeling, dat die verklaring niet aannemelijk was geworden. Uit het DNA-onderzoek is gebleken dat de sperma van P. was.

De rechter voerde aan dat hij inbreuk heeft gepleegd op de privacy van de vrouw. Het Openbaar Ministerie had zeven jaar cel tegen de man geëist.

0 comments:

Een reactie plaatsen