zondag 2 april 2017

Meisje (13) in Rio de Janeiro gedood door 'verdwaalde kogels' wapens twee agenten

Vier kogels, waarvan twee in het hoofd, treffen 13-jarige Maria Eduarda Alves


De dood van een tiener, geraakt door 'verdwaalde kogels' uit wapens van agenten heeft vrijdag tot de nodige ophef geleid in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Maria Eduarda Alves, 13, deed aan gymnastiek donderdag buiten haar school in de omgeving van de Pavuna-buurt in Rio toen ze vier keer werd geraakt - tweemaal in het hoofd -. Dit meldt TeleSUR zaterdag 1 april 2017 . 

Twee agenten hadden daar twee jonge criminelen doodgeschoten en zijn inmiddels aangehouden en worden beschuldigd van moord. Hierover is door De Surinaamse Krant eerder vandaag bericht. Het 13-jarige meisje zou door verdwaalde kogels afkomstig uit de wapens van die twee agenten zijn geraakt.

Maria is de derde inwoonster van Rio onder de leeftijd van 14 die naar verluidt dit jaar is gedood door verdwaalde kogels. Maria's familie is sceptisch over de officiële verklaring van haar dood.

'Hoezo was het een verdwaalde kogel, met vier kogelgaten in het lichaam?' zegt haar broer, Uidison Alves. 'Het was een executie. Ze hebben twee misdadigers en mijn zus geëxecuteerd.'

Ignacio Cano, een professor aan Rio de Janeiro Staats Universiteit zei dat de dood van Maria gevolgen heeft, omdat het een 'schandalig onschuldig' slachtoffer samen met een standrechtelijke executie, waardoor geweld door de politie gekarakteriseerd wordt als 'systematisch en generaliserend'.

In de eerste twee maanden van 2017 zijn in de stad 1.221 moorden gepleegd, een stijging van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zei hij.(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen