dinsdag 11 april 2017

Minister Hoefdraad vindt gesprek met CLO 'constructief'

Bewindsman bestudeert ingediend 'wensenpakket' van CLO


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën typeert het onderhoud met de leiding van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) van gisteren als 'constructief'. Hij zegt vandaag, dinsdag 11 april 2017, op Starnieuws, dat er nog een vervolggesprek komt. De CLO heeft een exemplaar van het aangepaste wensenpakket aan Hoefdraad overhandigd. Namens de CLO hebben voorzitter Ronald Hooghart en bestuurslid Michael Miskin de besprekingen gevoerd. 

Miskin zegt dat het gesprek in een prettige sfeer is verlopen. De ambtenarenvakcentrale heeft het wensenpakket toegelicht. In 2012 was de laatste loonsverhoging gegeven. Toen was de Amerikaanse dollar Srd 3,35. De CLO had in het oorspronkelijke wensenpakket opgenomen, dat teruggegaan moest worden naar dat niveau om de koopkracht te kunnen behouden. In 2012 verdiende een schoonmaakster Srd 1.005. Dit komt neer op 300 Amerikaanse dollar. Dezelfde werkster komt met de stijging van de koers op een bedrag van $ 130. De situatie is veranderd.

De regering is met de onderwijsbonden een loonsverhoging van honderd procent en meer overeengekomen. Dit zal doorwerken naar alle sectoren.

Miskin legt uit dat er een scheve verhouding zal ontstaan als de aanpassingen niet doorgevoerd worden. Topambtenaren met een hogere opleiding zullen dan de helft verdienen van een salaris van leerkrachten met een vergelijkbare opleiding.

De CLO-top heeft de minister gevraagd om uiterlijk 21 april kenbaar te maken wat de ambtenaren aan salarisverhoging zullen krijgen. Dan bestaat de vakcentrale 46 jaar. Dat zou volgens Miskin een mooi cadeau zijn voor de ambtenaren.

Hoefdraad heeft aangegeven het wensenpakket te zullen bestuderen. Het CLO-bestuur kijkt uit naar het vervolggesprek.

0 comments:

Een reactie plaatsen