woensdag 12 april 2017

Minister Peneux: 'De heer Valies is duidelijk bezig met een politieke strijd'

'In 40-jarige carrière van Valies heeft hij niets fundamenteels neergezet voor het onderwijs'


- 'Hoe wil Valies respect leren aan anderen als hij zelf respectloos is, hij gaat niet het beleid bepalen voor de minister' 
- 'Ik zal niet wakker liggen van uitspraken van zo'n charlatan' 


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vindt het beneden elk niveau waarop vakbondsleider Wilgo Valies en aanhang gisteren tekeer zijn gegaan op de afdeling van zijn ministerie aan de Heerenstraat. De bewindsman zegt dinsdag 1 april 2017, in een reactie op Starnieuws, dat geprobeerd is om het administratief proces rond de herwaardering te verstoren. Wanneer de betaling gestagneerd wordt, kan Valies de regering dan de schuld hiervan geven, meent Peneux. 

'Zijn gedrag is zeker een gepensioneerde leraar niet waardig en in mijn ogen is op dit moment de heer Valies duidelijk bezig met een politieke strijd. De heer Valies is bewust bezig het onderwijs te destabiliseren en de verwensingen van hem naar mij toe zullen mij niet deren. In de veertigjarige carrière van de heer Valies heeft hij niets fundamenteels neergezet voor het onderwijs. Erg dat zo een leider is blijven steken in zijn ontwikkeling', zegt de minister.

'Al staakt de heer Valies de hele dag, hoeft hij geen lessen in te halen. Hij heeft ook geen kinderen meer op school dus hij zal zich ook niet druk maken met de toekomst van jongeren.'

De minister zegt, dat hij leerkrachten met respect behandelt. 'Maar, is het gedrag van de heer Valies wel respectvol naar leidinggevenden van het ministerie cq het land? Hoe wil Valies respect leren aan anderen als hij zelf respectloos is? De heer Valies gaat niet het beleid bepalen voor de minister en zijn staf. Leraren zullen altijd met respect behandeld worden door de departementsleiding. Maar de heer Valies moet weten dat hij in zijn hele carrière geen wapenfeiten heeft en denkt hierdoor indruk te maken in de samenleving. Mijn hele carrière heeft de heer Valies mij tegengewerkt dus zijn uitlatingen over opstappen deren mij echt niet. Ik zal niet wakker liggen van uitspraken van zo een charlatan".

'Hij bezigt eeuwig dat het ministerie niets doet. Tot toe heeft hij maar één keer geparticipeerd en heeft vervolguitnodigingen altijd afgezegd. Het is meer dan duidelijk, dat de heer Valies alleen maar opkomt voor geld voor onderwijsgevenden. De andere zaken zoals klassengrootte terugbrengen zodat competentiegericht onderwijs geïntroduceerd kan worden, instellen van een nieuwe organisatiestructuur op scholen, loopbaanplanning voor onderwijsgevenden en ambtenaren, nieuwe onderwijsfuncties instellen hebben geen aandacht van deze vakbondsleider', stelt Peneux.

De minister vindt dat Valies de basja-cultuur in zich heeft. Niemand mag uitschieten boven hem. Hij zoekt elke keer een manier om het ministerie de schuld te geven van een falend beleid, terwijl hij bewust niet wil werken aan veranderingen binnen het onderwijs, voert Peneux aan. De minister zegt zich niet te laten intimideren door een respectloze vakbondsleider.

'Hoe wil de heer Valies dat scholieren respect hebben voor leerkrachten en andere leidinggevenden als hij toelaat dat jongeren zich misdragen? De verhouding leerkracht leerling raakt helemaal verstoord door dit onbehoorlijke gedrag van vakbondsleider Valies. Het is deze zelfde Valies die zich stoort aan het gedrag van jongeren maar nu zelf agressief en onbehoorlijk gedrag stimuleert. Hoe verder met de opvoeding van jongeren en respect voor ouderen?', vraagt de minister zich af.

0 comments:

Een reactie plaatsen