vrijdag 14 april 2017

Minister Van der San druk met kennismakingsbezoeken

Van der San spreekt onder andere met procureur-generaal, korpschef en paar ambassadeurs


Minister van Justitie en Politie Eugene van der San heeft de afgelopen dagen op verschillende tijdstippen diverse topfunctionarissen ontvangen voor kennismakingsbezoeken en werkbesprekingen. Onder andere procureur-generaal Roy Premchand Baidjnath Panday, korpschef Agnes Daniel, het hoofd van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS), Sandra Claver, en de Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong, hebben met de bewindsman gesproken, zo bericht de afdeling Voorlichting van het ministerie vandaag, vrijdag 14 april 2017.

Met Baidjnath Panday heeft Van der San dinsdag gesproken over de stand van zaken met betrekking tot de werkrelatie tussen het ministerie en het Openbaar Ministerie (OM). Op dezelfde dag heeft hij Daniels en Claver ontvangen.

Tijdens een kennismakingsbezoek op woensdag sprak Van der San met het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) over de sporttest, het bezitten van een rijbewijs en de vergoeding van overwerk. Nadat het bestuur de minister geïnformeerd had over deze vraagstukken, zijn er afspraken gemaakt over de verdere aanpak.

De Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong maakte woensdag kennis met de minister en de Franse ambassadeur Michel Prom (zie foto - Bron: ministerie van Justitie en Politie) had gisteren een ontmoeting met Van der San. Tijdens deze ontmoeting is, gelet op de huidige ontwikkelingen in Frans-Guyana, gekeken naar mogelijke samenwerking tussen de Franse en de Surinaamse justitiële autoriteiten.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!