donderdag 6 april 2017

Ministerie van OWC weigert actievoerende onderwijsgevenden uit te betalen

Minister Peneux past 'no work no pay' toe op leerkrachten die aan protesten deelnemen


Actievoerende leerkrachten zullen niet worden uitbetaald over de dagen dat zij in actie zijn. Dat blijkt uit een rondschrijven van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Schoolleiders zijn in een memo meegedeeld de presentielijsten van vandaag en morgen in te leveren bij het Bureau Basisonderwijs, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 6 april 2017, in haar webeditie. 

'Namens de leiding van het MinOWC wordt uw medewerking gevraagd om een kopie van de presentielijst d.d. 6 april 2017 bij het Bureau Basisonderwijs (BBO) in te leveren op vrijdag 7 april 2017 in verband met de no work, no pay-regeling die getroffen zal worden tegen de actievoerende leerkrachten', aldus de memo, getekend door het hoofd van het betreffende bureau.

Minister Robert Peneux vindt het onacceptabel, dat leerkrachten voor de zoveelste keer dit schooljaar niet op het werk verschijnen waardoor het onderwijs wordt ontregeld en scholieren de dupe worden.

De Bond van Leraren (BvL) en de ALS (Alliantie van Leerkrachten in Suriname), die geleid worden door Wilgo Valies, zijn mede-initiators van de protestacties die gevoerd worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen