donderdag 27 april 2017

Ministeriële delegatie uit India op bezoek in Suriname

Indiase minister Vijay Kumar Singh drie dagen in Suriname om samenwerking te verdiepen


De minister van Staat voor Buitenlandse Betrekkingen van India, Vijay Kumar Singh, brengt donderdag, vrijdag en zaterdag in het kader van de 6e vergadering van de Gemengde Commissie Suriname - India een bezoek aan Suriname. Deze vergadering die vrijdag zal worden gehouden, is een regulier bilateraal overleg tussen Suriname en India, die conform de structuur van dit mechanisme om de twee jaren plaatsvindt, afwisselend in New Delhi en in Paramaribo, zo bericht het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag 27 april 2017 in een persbericht.

Dit overleg wordt zijdens Suriname voorgezeten door de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighie, en zijdens India door Vijay Kumar Singh.

De bewindslieden zullen met elkaar van gedachten wisselen over het versterken en verder verdiepen van de samenwerking tussen beiden landen.

De onderwerpen die ter sprake zullen komen tijdens de aanstaande vergadering betreffen onder meer samenwerking op het gebied van onderwijs, de agrarische sector en traditionele geneeswijzen alsmede samenwerking tussen de respectieve Standaarden Bureaus en verkiezingsautoriteiten. Voorts zullen aan de orde komen de financieringsmogelijkheden die India ter beschikking heeft in het kader van Zuid-Zuid samenwerking.

De vergadering zal resulteren in de aanname en ondertekening van zogenoemde 'Agreed Minutes'.

0 comments:

Een reactie plaatsen