zondag 16 april 2017

Molotovcocktail bij PAR-partijgebouw op Curaçao naar binnen gegooid

PAR-leider Rhuggenaath spreekt van 'een terroristische daad'


Bij het partijgebouw van de politieke partij PAR in Willemstad op Curaçao is zaterdagochtend vroeg, 15 april 2017, (lokale tijd) een molotovcocktail naar binnen gegooid. Het gebouw heeft brandschade opgelopen, zo bericht onder andere De Telegraaf.

De leider van de PAR, Eugene Rhuggenaath, noemde het een terroristische daad.

De afgelopen dagen zijn ook billboards van de PAR beschadigd en drie trailers met reclamemateriaal gestolen. Rhuggenaath ziet het als een georganiseerde aanval op de partij.

'De PAR is voorvechter van de komende verkiezingen. We staan voor deugdelijk bestuur en onze campagne is duidelijk aanwezig. Wellicht willen anderen ons daardoor intimideren.'

Volgens Rhuggenaath zal de campagne van de PAR gewoon doorgaan en laat de partij zich niet uit het veld slaan door de aanvallen.

In een Facebookbericht meldt Marilyn Alcala-Wallé (zie onderaan): 'Vannacht is er een projectiel gegooid in de PAR-sede en is het gebouw in brand gestoken. Dit is geen toeval meer. En ook geen onschuldige daad. Het is opvallend hoe een politiek geëngageerde groep alles eraan probeert te doen om de PAR te schaden. PAR blijft ondanks alles het rechte pad volgen.'

Vanmorgen vond een persconferentie plaats over het incident. De PAR heeft al eerder aangifte gedaan over de vernieling van verkiezingsborden.

Op 28 april zijn verkiezingen op Curaçao. De Rijksministerraad bepaalde onlangs dat die worden gehouden onder toezicht van de gouverneur van Curaçao, nadat de huidige regering de verkiezingen probeerde uit te stellen.
0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!