donderdag 20 april 2017

Moordenaar politicus Wiels op Curaçao wijst in rechtszaal zijn opdrachtgever aan

Elvis wijst verdachte 'Nini' aan als zijn opdrachtgever voor moord op Helmin Wiels

Opdracht en geld voor moord zouden afkomstig zouden zijn van oud-minister Jamaloodin en zijn halfbroer loterijbaas Robbie dos Santos 
- Eis 26 jaar gevangenisstraf voor Fonseca


De tot levenslang veroordeelde moordenaar van politicus Helmin Wiels, Elvis Kuwas, heeft woensdag 19 april 2017 onder ede verdachte Burney 'Nini' Fonseca aangewezen als degene die hem voor de moord opdracht gaf en betaalde. Hij deed dat volgens Kuwas samen met zijn rechterhand Luigi ‘Pretu’ Florentina, die inmiddels is overleden. Volgens Wiels' moordenaar was hem 250.000 Antilliaanse guldens als beloning beloofd, maar kreeg hij maar 100.000 gulden. Dit bericht onder andere De Telegraaf.

Kuwas liet onder meer weten dat Burney Fonseca. hem heeft 'belazerd' en wil hem daarom niet langer beschermen. De veroordeelde moordenaar zei dat in de rechtbank in Willemstad (Curaçao), waar hij getuigt tegen verdachte Burney Fonseca. Hij betuigde tijdens de zitting spijt aan de nabestaanden van Wiels. 'Nini' wordt door het Openbaar Ministerie gezien als schakel tussen de moordenaar en de opdrachtgevers voor de moord op de politiek leider van de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano op het Antilliaanse eiland.

Fonseca staat terecht voor uitlokking van moord en medeplichtigheid daaraan.


Wiels werd in mei 2013 op een openbaar strand op Curaçao om het leven gebracht. Hij streed publiekelijk tegen corruptie op het eiland. Volgens meerdere getuigenverklaringen staat Fonseca aan het hoofd van de bende New York Yankees, die naast de concurrerende No Limit Soldiers in de beruchte wijk Koraal Specht opereert. Meerdere getuigen verklaren, dat de opdracht en het geld voor de moord op Wiels afkomstig zouden zijn van oud-minister George Jamaloodin en zijn halfbroer en loterijbaas Robbie dos Santos.

Wiels zou onderzoek hebben gedaan naar de loterijverkoop op Curaçao. Hij werd ook beveiligd, maar niet op de dag van de moord.

Verdachte Fonseca was uit veiligheidsoverwegingen niet aanwezig in de rechtbank, maar volgde de zitting via een live verbinding uit de gevangenis. K., die vastzit in de gevangenis in Vught, werd afgelopen weekend overgevlogen naar Bonaire en arriveerde woensdag op Curaçao.

Op de zitting was ook de broer van Helmin Wiels, Aubert, aanwezig. Hij volgde de zaak vanaf de volle publieke tribune.

0 comments:

Een reactie plaatsen