dinsdag 18 april 2017

NDP-kopstuk: 'William Waidoe is een week terug thuis bij Bouterse geweest'

Geruchten over mogelijke overstap Assembleelid Waidoe (Pertjajah Luhur) naar NDP


'William Waidoe is een week terug thuis bij Bouterse geweest. Hij is dus best wel van plan over te lopen naar de Nationale Democratische Partij', zegt een niet bij naam genoemd NDP-kopstuk vandaag, dinsdag 18 april 2017, in het Dagblad Suriname. Het verbaast hem, dat Waidoe achteraf een andere taal is gaan praten op de eenheidsmanifestatie van de Pertjajah Luhur (PL) afgelopen zaterdag in Nickerie. 

'William Waidoe is niet van plan de PL te verlaten, voor geen cent. Leiders van bepaalde politieke organisaties die denken dat Waidoe de PL zal verlaten, moeten het elders proberen. De prijs die ik vraag is te hoog. De NDP is dat niet in staat te betalen', zei Waidoe tijdens de eenheidsmanifestatie.

De NDP'er voert aan, dat de PL-parlementariër samen met een zekere oom John thuis bij de NDP-voorzitter was om te onderhandelen over zijn overstap naar de partij. Hierbij wordt beweerd, dat Waidoe het staatshoofd gevraagd zou hebben om hem bij te staan bij het verkrijgen van enkele percelen, het regelen van werk voor familieleden en het maandelijks toekennen van een bedrag van Srd 5.000 op zijn rekening.

De NDP'er beweert verder, dat Waidoe echter met een voorwaarde kwam die niet acceptabel is voor de NDP-leiding. Het gaat volgens hem om een eis dat NDP-hoofdbestuurslid en parlementariër Rachied Doekhie uit de partij moet worden weggejaagd. 'De NDP is in staat een ieder te accommoderen. We hebben dat bewezen met Ronald Hooghart en Keshopersad Gangaram Panday. Echter niet op deze manier. Je kan niet eisen dat een stonfutu, een van de meest loyale personen binnen de partij, plaats moet maken', aldus de NDP'er.

Doekhie met deze informatie geconfronteerd, zegt in een reactie, dat het hem niet verbaasd dat ‘een mega-overloper als Waidoe' zich gemeld heeft bij de partij. Hij vermoedt dat Waidoe wraak op hem wil nemen over uitspraken die hij voor de verkiezingen van 2015 zou hebben gedaan. Doekhie had op de Nickeriaanse televisie aangegeven, dat Waidoe’s moeder ijsjes verkoopt onder de markt en dat het ijsgeld waarschijnlijk niet genoeg is voor Waidoe. 'Tijdens de verkiezingen had ik hem hard aangepakt, maar ik heb die man zijn moeder nooit besproken. Er was gestolen op Wageningen. Toen had ik gezegd: Je moeder werkt zo hard en verkoopt ijs om je te verzorgen. Is dat niet genoeg? Waarom moet je gaan stelen?', stelt Doekhie.

De NDP-parlementariër voert aan, dat Waidoe niet te vertrouwen is, omdat hij eerder ook lid is geweest van de NPLO en de KTPI. Hierna is hij volgens hem overgelopen naar de PL, omdat hij geen geld kon krijgen van KTPI-voorzitter Willy Soemita. 'Zo goedkoop is hij. Zij ruggengraat is weggevallen', aldus Doekhie.

Waidoe, die op nummer 2 in Nickerie stond op de lijst van V7, heeft bij de verkiezingen 3.038 kiezers achter zich weten te krijgen. De PL’er zei tijdens de eenheidsmanifestatie zaterdag, dat er leiders zijn die er alles aan doen om scheuring te brengen binnen de PL. Hij benadrukte, dat hij zich niet zal mengen met de NDP en ook geen geld nodig heeft van de paarse partij. 'Weet u wat de prijs van Waidoe is, dat de coalitie het land goed bestuurt waardoor het volk uit de pinarie raakt. Als u daartoe in staat bent dan kunnen we erover praten. Waidoe hoeft geen behoefte aan 700 hectare landbouwareaal of werk bij de overheid, want met de schadeloosstelling kan Waidoe pampers en gasbom kopen voor behoeftigen', aldus Waidoe.

Het is de redactie van het Dagblad Suriname voor het ter perse gaan van de krant niet gelukt een reactie van de PL-parlementariër te krijgen.

0 comments:

Een reactie plaatsen