zondag 30 april 2017

NDP-politicus Kensenhuis: 'De president is under attack'

Bouterse spreekt structurenvergadering NDP toe in Ocer over actuele situatie in Suriname


'De president is under attack', zegt NDP-parlementslid Patrick Kensenhuis in Para. 'Het is goed als het staatshoofd de structuren te woord staat en informatie geeft over de actuele situatie. Hierdoor krijgen die de gelegenheid om met hem te praten.' Kensenhuis zegt dit naar aanleiding van de structurenvergadering van vandaag, zondag 30 mei 2017, van de NDP in haar partijcentrum Ocer te Paramaribo, zo bericht de Ware Tijd.

Winston Lackin, woordvoerder van de NDP, spreekt van een ontmoeting in gemoedelijke sfeer, waarna een presentatie zal worden gehouden in verband met de Dag van de Arbeid. Vervolgens zal partijvoorzitter Desi Bouterse het woord voeren. 'Bouterse zal op een ander moment met het volk in contact zijn' en, aldus Lackin, de bijeenkomst is toegankelijk voor eenieder die daartoe de behoefte voelt.

Op de vraag of de voorzitter niet voor de 'zoveelste maal' het parlement schuwt antwoordt Kensenhuis: 'Het heeft niets met schuwen te maken. Het is niet verkeerd als de president, die ook voorzitter is, naar zijn partijcentrum gaat.' 

Rachied Doekhie, hoofdbestuurslid van de NDP, zegt dat nooit van te voren gesteld kan worden waarover de partijvoorzitter zal praten. Doekhie, parlementslid uit Nickerie, zegt dat de partij heeft gemeend om op de vooravond van de Dag van de Arbeid iets feestelijk te doen. 'Dit wordt niet door de president georganiseerd, maar door de structuren. De voorzitter komt daar praten.'

Hij onderstreept dat het geen koek en ei is, doelend op de situatie in het land, 'maar het is ook niet zoals men het wil doen voorkomen'.

0 comments:

Een reactie plaatsen