maandag 3 april 2017

NDP'er Kensenhuis: 'Het is nu tijd dat hard wordt opgetreden tegen criminaliteit'

'Ik hoop dat minister wel een antwoord heeft op het remmen van de stijgende criminaliteit'


Het is nu tijd dat er hard opgetreden wordt tegen de steeds oprukkende criminaliteit in het land. De effecten voor verbeteringen moeten zichtbaar zijn.’ Dit zegt het NDP-Assembleelid uit Para, Patrick Kensenhuis, vandaag, maandag 3 april 2017, in het Dagblad Suriname. ‘Ik hoop dat de minister wel een antwoord heeft op het remmen van de stijgende criminaliteit. Ik hoop dat het geen losse flodder wordt.'

Hij hoopt van harte, dat de nieuwbakken minister van Justitie en Politie, Eugene van der San, in staat zal zijn om de teugels ter vermindering van de criminaliteit strak te houden. ‘Er is heel veel werk voor hem, ik hoop dat hij het aankan.’

De zorgwekkende criminaliteit, die steeds ruwere vormen begint aan te nemen, vraagt naar een speciale vergadering in het hoogste college van Staat. Kensenhuis, die deel uitmaakt van de coalitie, zal zich samen met zijn coalitiegenoten hierover beraadslagen. Volgens hem is het zaak, dat er nu daadwerkelijk maatregelen worden getroffen om de criminaliteit de kop in te drukken. Ook hij maakt zich ernstige zorgen over deze problematiek, laat hij doorschemeren.

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe Justitieminister beëdigd en geïnstalleerd, gevolgd door een weekend vol van inbraken, geweld en een roofoverval met zelfs de dood tot gevolg.

Kensenhuis beklemtoont ook, dat de regering meer dan ooit tevoren serieus moet kijken naar de steeds oprukkende criminaliteit en maatregelen moet treffen. In het afgelopen weekend is een 64-jarige vrouw overleden, nadat zij gekneveld was achtergelaten door rovers. Ook een bar werd het doelwit van overvallers, waarbij één van de verdachten dodelijk werd geraakt toen de eigenaar het vuur opende op de vier overvallers.

'Het is inderdaad zorgwekkend. Burgers voelen zich niet meer veilig. Thuis voelen zij zich niet meer veilig. Ook niet op straat. Ook het district Para is niet onbespaard gebleven van de vele roofovervallen en inbraken’, zegt Kensenhuis. Recent heeft een bewoner van de Bijlhoutweg kapwonden moeten incasseren van een rover. ‘Ook de bewoners van Osembo en Onverwacht maken zich ernstige zorgen’, aldus de parlementariër. Er was een vergadering belegd te Wit-Santi waar gesproken werd over de steeds stijgende trend van de criminaliteit.

0 comments:

Een reactie plaatsen