zondag 30 april 2017

Negen touroperators staken hun trips naar Voltzberg en Raleighvallen

Touroperators zijn slecht en duur boottransport vanuit Witagron en slecht onderhoud boten meer dan beu


Negen touroperators die trips naar de Raleighvallen en de Voltzberg aanbieden stoppen vanaf vandaag, zondag 30 april 2017, met deze dienst. De steeds terugkerende en willekeurige verhogingen van de prijzen voor boottransport, slechte service, onberekenbaar bedrag en het uitblijven van regulering door de overheid, zijn de redenen voor deze stap. 

In een persbericht stelt het Collectief van negen touroperators dat zich meerdere gevaarlijke situaties hebben voorgedaan door slecht onderhoud van boten en machines, waarbij toeristen halverwege stranden zonder enige vorm van communicatie.

Om de Raleighvallen en Voltzberg in het Centraal Natuurreservaat aan te doen, wordt gebruik gemaakt van het boottransport vanuit het dorp Witagron. Lokale bootslieden onderhouden deze route, waar de kwaliteit en service volgens het Collectief te wensen overlaat.

'Daarbovenop is er een illegaal bootkartel in het leven geroepen in het dorp dat werkt aan prijsopdrijving en een vrije markt in de weg staat.' Het Collectief zegt dat de touroperators verplicht worden om tegen woekerprijzen de bootdiensten af te nemen. Ze krijgen dan een willekeurige bootsman en boot toegewezen. De touroperators weigeren nog verder hieraan mee te werken.

In het belang van de veiligheid van de toerist, is besloten om deze tour tot nader order stop te zetten, schirjft het Collectief. 'De maat is nu echt vol.' De directie van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) is op de hoogte gesteld van het besluit van de touroperators.

In het Collectief zijn vertegenwoordigd Purity, Discover Suriname Tours & Travel, All Suriname Tours, Jenny Tours, Rainbow Tours, South west Expedition, Black Eagle Tours, Tourbox en Celestial Tours.

0 comments:

Een reactie plaatsen