dinsdag 25 april 2017

Nieuw gerechtsgebouw in Paramaribo na zeven jaren opgeleverd...

Hof van Justitie Strafzaken, Kantongerecht, het rechter-commissariaat en de Krijgsraad in nieuw gebouw 


Zeven jaar na de eerste steenlegging is de Griffie der Kantongerechten aan de Mgr. Wulfinghstraat n Paramaribo vandaag, dinsdag 25 april 2017, opgeleverd (zie foto - Bron: ministerie van Justitie en Politie). Waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, zei dat een lang gekoesterde wens na zeventien jaar in vervulling is gegaan, zo schrijft Starnieuws. 

In 2001 was het enige Kantongerechtsgebouw grotendeels in vlammen opgegaan. Het was een klap voor het toch nog al moeizaam functionerende rechtssysteem in Suriname.

Rasoelbaks stelde heel blij te zijn met het nieuwe moderne gebouw en gaf aan in dit gebouw ondergebracht zullen worden het Hof Justitie Strafzaken, het Kantongerecht, het rechter-commissariaat en de Krijgsraad. Rasoelbaks draagt het gebouw op aan de rechtvaardige opperrechter.
De minister van Justitie en Politie, Eugene van der San, haalde aan dat hij in een rijdende trein is gestapt en kon alleen zijn felicitaties uitbrengen. Zijn vier voorgangers hebben ook hun bijdrage geleverd aan het realiseren van dit bouwproject. Verder bedankte de bewindsman zijn collega minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Jerry Miranda, voor zijn doorzettingsvermogen en daadkracht en alle overige personen en instanties voor alle bijdrage en inzet aan het mooie gebouw.

De sleutels van het gebouw zijn door Imran Ajoeb van het aannemingsbedrijf Twahier Ajoeb N.V. aan de vertegenwoordiger van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie overhandigd en vervolgens aan minister Van der San en de waarnemend president van het Hof.

0 comments:

Een reactie plaatsen