woensdag 12 april 2017

Nieuwe verhoging brandstofprijs vooralsnog weer van tafel....

Beleid inzake brandstofprijzen rammelt aan alle kanten

Regering gaat opnieuw in overleg met oliemaatschappijen -Beschikking ingetrokken


De definitieve brandstofprijs die vandaag had moeten ingaan blijkt nog niet te zijn vastgesteld. Eerder op dag stelde het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) bij beschikking de nieuwe tarieven vast. Minister Ferdinand Welzijn heeft gistermiddag, dinsdag 11 april 2017, echter tegenover de de Ware Tijd laten weten, dat de beschikking wordt ingetrokken. 

De regering gaat opnieuw overleggen met de oliemaatschappijen. Wat de nieuwe brandstofprijzen worden zal naderhand worden bekendgemaakt.

Volgens de ingetrokken beschikking zou bij SOL de gasolineprijs naar Srd 6,07 stijgen. De pompprijs was op 3 april gesteld op Srd 5,98 een stijging destijds met 58 cent, nadat de regering de government take had verhoogd. De prijs bij Gow2 zou op hetzelfde niveau blijven als bij de recentste aanpassing.

De prijsverhoging van begin deze maand heeft geleid tot massademonstraties tegen de regering. Vakorganisaties hadden de regering een ultimatum gesteld om de maatregel te herroepen. Demonstranten hebben geëist dat de eerdere forse prijsverhoging wordt teruggedraaid.

0 comments:

Een reactie plaatsen